Työkalut sivuston optimointiin

Automaattisia koodiparannuksia sivustosi suorituskyvyn parantamiseksi, monipuolinen kävijäanalyysi sekä tehokas välimuisti Wordpressiä varten

Piwik -kävijäanalyysi

Hotellipalveluihimme sisältyy Piwik-kävijöidenseurantaohjelmisto. Se muistuttaa ominiasuuksiltaan Googlen Analytics-järjestelmää, mutta toimii kokonaan Cloudcityn palvelimilla ja näin tietoja ei tarvitse lähettää ulkopuolelle. Palvelun avulla näet helposti kävijämäärät, suosituimmat sivut sekä sivustot, joilta vierailijat sivuillesi tulevat. Voit myös määritellä erilaisia tavoitteita sekä seurata käyttäjien käyttäytymistä sivuillasi. Näet helposti, millaisilla laitteilla sivustoasi käytetään sekä vierailuihin käytetyn ajan.

Pagespeed

Cloudcity Pro- ja Ultra-palveluissa on käytettävissä myös Pagespeed-optimointi. Se muokkaa automaattisesti “lennossa” sivustosi lähdekoodia siten, että sivusto aukeaisi mahdollisimman nopeasti esimerkiksi mobiililaitteilla. Google käyttää omassa hakutulosten määrittelyssä Pagespeed-indeksiä, joten parempi pistemäärä parantaa sivustosi hakukonenäkyvyyttä.

Pagespeed sisältää kymmeniä erilaisia toimintoja, joilla voit vaikuttaa sivuston latausnopeuteen. Se osaa esimerkiksi pakata sivuston tyyli- ja skriptitiedostot pienemmäksi, muokata kuvia nopeammin latautuvaksi mobiililaitteilla sekä paljon muita ominaisuuksia. Voit ottaa käyttöön haluamasi toiminnot helposti hallintapaneelistamme.

Litespeed Web Server ja Litespeed Cache

Tehokkaammat webhotellipakettimme (Pro ja Ultra) ovat suunniteltu erityisesti Wordpressin ja vastaavien sovellusten käyttöön. Taustalta löytyy erittäin suorituskykyinen Litespeed Web Server, jonka ansiosta sivuja voidaan tarjota suoraan palvelimen välimuistista ilman raskasta PHP-suoritusta.

Wordpress tukee tekniikkaa suoraan Litespeed Cache -laajennusosan avulla. Sen ansiosta yksittäisen sivun latausaika voi pudota jopa alle 10 millisekuntiin. Tällä on aivan merkittävä vaikutus hakukonenäkyvyyteen, käytettävyyteen ja toimintaan yllättävissä kävijäpiikeissä.

Sivut siirretään vierailijan selaimelle HTTP/2 ja QUIC-protokollilla, jolloin kuvat, skriptit ja tyylitiedostot saadaan ladattua käyttäjälle huomattavasti perinteistä web-palvelinta nopeammin. Tämä auttaa erityisesti mobiiliyhteyksien käyttäjiä.

Wordpress-ylläpitäjät arvostavat myös WP-CLI -komentorivityökalua, jonka avulla erilaisten ylläpitotoimintojen automatisointi on helppoa.