1. Etusivu
  2. Wordpress
  3. WordPress-sivuston osoitteen muutos

WordPress-sivuston osoitteen muutos

WordPress-asennukselle on aina määritelty osoite (siteurl). Jos kehitysvaiheessa on käytetty esimerkiksi Cloudcityn tarjoamaa testiosoitetta (https://demoasiakasfi.test.cchosting.fi) ohjautuu liikenne aina tähän osoitteeseen. Kun sivusto julkaistaan WordPressin osoite tulee vaihtaa käyttämään oikeaa osoitetta (https://demoasiakas.fi)

Hallintapaneelista

Voit tehdä muutoksen nopeasti hallintapaneelista. Avaa ”Palvelut” osiosta auki haluamasi WordPress ja klikkaa ”vaihda sivuston osoite”.

Valitse haluamasi osoite ”Uusi osoite” pudotusvalikosta ja klikkaa ”vaihda osoite” painiketta.

Komentoriviltä (WP-CLI)

Voit tehdä muutoksen myös WordPressin komentorivityökalulla pääteyhteydellä (ssh) seuraavasti:

cd ~/website ; wp search-replace http://yritys.test.cchosting.fi http://yritys.fi

Komento muuttaa kaikki yritys.test.cchosting.fi-viittaukset suoraan yritys.fi -muotoon.

Samaa voi käyttää ssl-sertifikaatin käyttöönoton jälkeen, jos haluat muuttaa kaikki WordPressin sisäiset viittaukset suoraan https:-muotoon. Jos olet käyttänyt www-etuliitteisiä osoitteita, käytä niitä myös tässä yhteydessä.

cd ~/website ; wp search-replace http://yritys.fi https://yritys.fi
Päivitetty 16.5.2018